Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 16:21 - Щастливи бъдете !
Автор: biago Категория: Лични дневници   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
1



           Искам... това ! Колко струва? От какъв плат е ? Ще го хареса ли онова момиче, което видях онзи ден в тролея? Не... Сигурно не харесва синьо. Не приличаше на такъв човек. Сигурен съм , че по- скоро харесва жълто или бяло, може би. Приятелите ми ще го харесат ли ? Пък и си бях обещал да спестявам ... Не , не че не го искам, просто.. Може би следващия месец. Приятен ден ! 
         Трябва ли човек да съобрази себе си с околието си ? Не трябва ли да е обратното ? Непоносимо тегло е да наместваме съществото си по чуждите контури за правилно ! Също е неприемливо да прекарваме целия си живот в безкрайно преследване на това "не чак толкова далечно " бъдеще ,в което ще бъдем щастливи - онзи момент, в който най- накрая ще получим всичко , което желаем от живота и щастието ще ни обладае... А ако не желая да съм щастлив и изпълнен след месец ? Ако желая да е днес ? Ако не искам да чакам магическия момент, обещан да дойде след месеци или години , ако, само ако , продължа да дерзая, мечтая, работя, живея ... Защо не днес ? Да, забравих... не мога да съм щастлив , защото онова нещо, което желая , не е мое в момента. Само да го получа .. тогава ! 
         Щастието е сега . Пред нас се намира! Дали е русо и с големи цици или е трудов договор , нотариален акт , лотариен билет, най - накрая издадена стихосбирка, безплатни шотове от лудия барман , има ли значение ? Бъдете в момента и се чувствайте щастливи в него. Не очаквайте някакво бъдеще, което все още не е дошло , но някой ви е казал да сте щастливи, когато дойде. Само и единствено тогава . 
        Вие идете при него , мили хора !  Снощното ми щастие, не успях да видя от далеч . Разходих се из нощна София, за да го потърся. Накрая се отказах и седнах да го почакам. Дойде във вид  на късо подстригана, литературо-критикуваща , очарователно перверзна девойка с широка усмивка. На 26 години е от няколко години насам. Раздаваше усмивки напред- назад. Реших да си взема, без да питам колко струва и дали ще се хареса на онази от тролея . Сложих си я и се огледах. 
       Вечерта приключи със ситуация, която сякаш бе извадена от виц . Седях с добър свой приятел , заедно с две девойки  , десетина години по- възрастни от мен в някакъв ресторант, докато не се съмна. Там беше и щастието с торбата усмивки , както и още двама души - 45 годишен кино режисьор и музикален виртуоз / DJ . Неизмеримо е щастието . Не съществуват параметри за него. Щастливи бъдете, сега ! 

                                                              Biago , 2015 





Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: biago
Категория: Изкуство
Прочетен: 26345
Постинги: 17
Коментари: 1
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930